Βιολογικές μπάρες δημητριακών

στις

Οι βιολογικές μπάρες δημητριακών πάντα ήταν και θα συνεχίσουν να είναι ιδανική διατροφική λύση στιγμής, ακριβώς την ώρα που την θέλεις, χωρίς να βγαίνει κάποιος έξω από τον ημερήσιο προγραμματισμό θερμίδων. Παράλληλα αποτελεί και μια λύση ενέργειας, αφού οι ξηροί καρποί και οι υπερτροφές που βρίσκονται σε αυτήν τροφοδοτούν τον οργανισμό μας με όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζεται για να ανταπεξέλθει στις ενεργειακές απαιτήσεις.

Αποτελεί σίγουρα το δημοφιλέστερο σνακ. Το μικρό μέγεθός της και η υψηλή διατροφική αξία της είναι τα βασικότερα χαρακτηριστικά της και φυσικά, ο λόγος που βρίσκεται τόσο ψηλά στις προτιμήσεις μας. Μπορεί κάποιος να την προμηθευτεί εύκολα, αλλά το σημαντικότερο να την έχει πάντα μαζί του χωρίς να αποτελεί πρόβλημα. Υπάρχουν μπάρες με όλα τα φρούτα, με πολλές υπερτροφές και ξηρούς καρπούς. Επίσης υπάρχουν μπάρες με ζάχαρη ή όχι. Το θέμα είναι να επιλέξουμε μια που να ανταποκρίνεται σε μεγάλο βαθμό στις ενεργειακές μας απαιτήσεις, αλλά και στις γευστικές μας προτιμήσεις.

Άλλωστε δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και το γεγονός ότι αποτελεί σνακ που να είναι γευστικό και συγχρόνως υγιεινό. Τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν οι μπάρες δημητριακών που δεν περιέχουν ζάχαρη και γλουτένη. Δηλαδή αναφέρονται σε όσους θέλουν να κάνουν δίαιτα, αλλά και σ’αυτούς που έχουν ζητήματα δυσανεξίας.

Τα απογεύματα ή λίγο πριν το μεσημέρι που η λαχτάρα για τσιμπολόγημα είναι μεγάλη, δύσκολα θα βρεις κάτι που θα σε καλύψει και θα διατηρήσει τη γραμμή σου. Οι μπάρες δημητριακών μοιάζουν η ιδανική επιλογή. Μπορείς να τις εντάξεις άφοβα στη διατροφή σου και είναι ιδανικές για το σπίτι, το γραφείο, το σχολείο, μετά ή πριν από το γυμναστήριο. Οι γεύσεις και οι συνδυασμοί που θα βρεις είναι αμέτρητοι, έτσι και τα πιο απαιτητικά γούστα και ανάγκες μπορούν να ικανοποιηθούν. Πρέπει όμως να προσέχεις την ετικέτα κάθε μπάρας και να βλέπεις τα θρεπτικά συστατικά της και να επιλέγεις βάσει των αναγκών σου.

Στην αγορά κυκλοφορούν πολλών ειδών μπάρες και η επιλογή κάποιας αποτελεί καθαρά υποκειμενικό θέμα. Το θέμα είναι να γεμίζει γευστικά αυτόν που θα την δοκιμάσει, αλλά και να ανταποκρίνεται στις ενεργειακές του απαιτήσεις.

Για βιολογικές μπάρες δημητριακών ελάτε στην Βιοτροφή

Μια καλή λύση μπάρας δημητριακών είναι οι Βιολογικές μπάρες ξηρών καρπών με μύρτιλο Taste of Nature 40 γρ. Η γλυκύτητά της οφείλεται καθαρά στο σιρόπι αγαύης, ενώ έχει καβουρδισμένα φιστίκια (14%), νιφάδες αναποφλοίωτου καστανού ρυζιού, κολοκυθόσποροι (8%), λιναρόσποροι (8%), αμύγδαλα (7%), σιρόπι καστανού ρυζιού, ψημένη καρύδα (7,5%), ζαχαρωμένα αποξηραμένα μύρτιλα (5%), (αποξηραμένα μύρτιλα, ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, ηλιέλαιο), αποξηραμένα κράνμπερις (4%) (κράνμπερις, συμπυκνωμένος χυμός μήλου, ηλιέλαιο), κάσιους (4%), σταφίδες (4%) (σταφίδες, ηλιέλαιο), αποξηραμένα κομμάτια σύκου (3%) (αποξηραμένα κομματάκια σύκου, ρυζάλευρο), μείγμα ηλιέλαιου (ηλιέλαιο, αντιοξειδωτικό: μείγμα τοκοφερόλες, εκχύλισμα δενδρολίβανου), συμπυκνωμένος χυμός ρόδι, φυσικό άρωμα, Πηκτικό μέσο αγάρ.

Και μόνο από τα συστατικά της γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι έχουμε να κάνουμε με μια ενεργειακή βόμβα που και λύσεις στον οργανισμό μας θα δώσει και διατροφικά θα αποτελέσει κάτι δυνατό χωρίς να αναγκαστούμε να πάρουμε άσκοπη τροφή. Σε αυτό συμφωνούν διακεκριμένοι διαιτολόγοι που μέσα στη δίαιτα που δίνουν βάζουν καθημερινά και μπάρες δημητριακών. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι αποτελεί και αγαπημένη συνήθεια εκατομμυρίων ατόμων στο εξωτερικό εδώ και πολλές δεκαετίες.

Συγκεκριμένα οι Βιολογικές μπάρες ξηρών καρπών με μύρτιλο Taste of Nature 40 γρ αποτελούν μια ενεργειακή λύση όλες τις ώρες της ημέρας. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι που οι απαιτήσεις είναι διαφορετικές, αλλά και η επιθυμία για μείωση των κιλών είναι μεγάλη. Είναι δηλαδή μια πρόταση που δεν πρέπει να παραγνωρίσουμε σε καμιά περίπτωση…